RKASi CO2 projekti lisatellimuse kogumaht on 14 miljonit eurot

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Laura Oks

Riigi kinnisvara AS (RKAS) renoveerib CO2 projekti lisatellimusena üle Eesti kokku 51 hoonet 14,3 miljoni euroga.

Neljapäevasel istungil kinnitas valitsus eelnõu, millega muudeti Sumitomo Corporationi ja Marubeni Corporationiga sõlmitud kokkuleppeid riigi lubatud heitkogusega kauplemiseks ja lisati rohelise investeerimisskeemi raames rekonstrueeritavate hoonete nimekirja 27 objekti. Mullu novembri lõpus kinnitas valitsus eelnõu, millega lisati nimekirja 24 objekti.

Kokkulepete muutmist võimaldas eelmisel aastal mitmel RKASi objektil odavamalt korraldatud asjaajamine, riskide mitterealiseerumine ja tellijareservide säilimine.

Uuteks renoveeritavateks objektideks on muuhulgas Põhja-Eesti regionaalhaigla Mustamäe B korpus, Eesti Rahvusringhäälingu raadiomaja, rahvusooper «Estonia», patendiameti, riigikantselei, õiguskantsleri ja justiitsministeeriumi hooned, ütles RKASi pressiesindaja Madis Idnurm Postimehele.

Energiasäästlikumaks saavad ka Tallinnas Ädala tänaval asuvad politseimajad, politsei- ja piirivalveameti hoone ning Narvas asuv maksu- ja tolliameti hoone, Kuressaare raekoda, Saare maavalitsuse hoone ja Võru Kohtumaja, Lääne-Viru maavalitsuse hoone, Rannarootsi muuseum, Hiiumaa haigla ning Rakvere teatrimaja. Rekonstrueeritakse ka Tallinna vangla küttesüsteem ja Eesti Draamateatri hoone valgustus.

RKAS alustas 2010. aastal heitmekvoodi müügist saadud rahade eest kokku 489 hoone renoveerimist, projekt lõppes edukalt eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles