Oksjoniportaal sulges muinasesemete enampakkumise

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Oksjoniportaal sulges eile hobiarheoloogi muinasesemete oksjoni, et muinsuskaitsjad saaksid uurida, kas tegemist on kultuuriväärtusliku leiuga ja kas seda müües rikutakse seadust, kirjutas Õhtuleht.

Oksjoni sulgemist palunud muinsuskaitseameti pressiesindaja Margit Pulga sõnul selgitab amet välja esemete päritolu, samuti selle, kas neid müüki pannes rikuti seadust. «Kui tuvastame seaduserikkumise, läheb asi edasi politseisse, kes alustab omakorda menetlust,» ütles ta ja lisas, et amet ei sekku oksjonitesse kergekäeliselt.

Möödunud nädalal selgus, et end Petr 1 nime taha peitev Ida-Virumaa hobiarheoloog müüb osta.ee internetioksjonil esemeid, mis arheoloogide ja muinsuskaitseametnike sõnul saavad pärineda vaid rüüstatud muinaskalmest. Ekspertide esialgsel hinnangul moodustavad esemed tervikliku komplekti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles