ERR ärgitab vaatajaid Zeitgeisti filmidega mõtlema

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmilint.
Filmilint. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eesti Rahvusringhääling (ERR) alustas rohket kriitikat pälvinud vandenõuteooriaid tutvustava dokumentaalfilmide sarja Zeitgeist näitamist.

ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa ütles Postimehele, et ETV ei kommenteeri filme, kuna sari tutvustab üht võimalikku sündmuste tõlgendust ja sarja kommenteerides tuleks selgitada filmides käsitletud sündmuste tegelikku olemust, samas kui need sündmused ei ole üheti tõlgendatavad.

Küll aga on saate kohta käivates tekstides kirjas, et tegu on ühe võimaliku nägemusega sündmustest. «Ärgitame inimesi pisut laiemalt mõtlema ja pakume vahelduseks sündmustele vastanduseks erinevat nägemust. Meie vaataja on nii tark küll, et kui talle esitatakse erinev nägemus, mõtleb ta veel kord läbi enne, kui otsustab, kuidas asjad on.»

Kokku näitab ETV seitset filmi, iga film keskendub erinevale ühiskonnas olulisele teemale nagu usk, raha ja poliitika. Esimene film vaatles mütoloogiat ja uskumist tänapäeva ühiskonnas, teine 2001. aasta 11. septembri sündmusi.

USA päritolu Peter Josephi tehtud Zeitgeisti filme on kritiseeritud faktiliste ebatäpsuste, antisemiitlike vandenõuteooriate ja liigse parempoolsuse eest. 

Filme on võimalik vaadata teisipäeviti ETV2s.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles