Riisalu: poliitikas on konkurents tervitatav ja hädavajalik

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu
Aivar Riisalu Foto: Peeter Langovits

Keskerakondlane Aivar Riisalu leiab, et igasugune konkurents poliitikas on tervitatav ja praegusel ajal hädavajalik.

Riisalu ütles ETV saates Foorum, et tegeleb praegu kolme uue erakonna loomisel aitamisega. Postimehele märkis ta, et on käinud jõudude koondamisel abiks rahvuslastel ja rohelistel, ka MTÜ-l Vaba Isamaaline Kodanik (VIK), mis on juba lubanud osaleda kohalike omavalitsuste valimisel Tallinnas.

Viimase kohta ütles Riisalu, et sealt on tugevaid juhte lahkunud, nagu nüüd Isamaa ja Respublica Liitu (IRL) kuuluv Erik Niiles Kross, samas on mittetulundusühingus alles endisi tõsiseid isamaalasi nagu Aimar Altosaar.

Praegusel poliitmaastikul on erakondade puudus kasvamas suureks probleemiks, järgmistel parlamendi valimistel pole enam võimalik praeguste võimul olevate parteidega uusi kombinatsioone moodustada. «Täna koalitsioonis olevad Reformierakond võiks liidu teha kellega iganes aga selge on, et ta ei tee seda ei Keskerakonna ega Sotsiaaldemokraatidega. Kolmikliitu IRL, Keskerakond ja sotsid ei kujuta ka hästi ette. Ja nii need kombinatsioonid otsa saavadki.»

Uue erakonna asutamiseks on peale märkimisväärse liikmete arvu vaja leida ka finantseering, mis võimaldaks valimistel osaleda ja raha leidmine on keeruline. «Seni kuni sa lihtsalt tegeled rahvaliikumisega ja teed seda oma vabast ajast, saad kodus kõhu täis, siis ei ole hullu. Organisatsiooni loomine on aga aega nõudev ja nii tekivad inimestel majanduslikud raskused.»

Küsimusele, palju riigikokku kandideerivaid erakondi võiks olla, vastas Riisalu, et Eestile piisaks kuuest parteist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles