Ungari hakkab osalema Balti õhuturbes 2015. aastal

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO õhuruumi kontrolliva Tšehhi õhuväe hävitaja JAS-39 Gripen.
NATO õhuruumi kontrolliva Tšehhi õhuväe hävitaja JAS-39 Gripen. Foto: Mihkel Maripuu

Täna Eestit külastanud Ungari kaitseminister Csaba Hende teatas kohtumisel kaitseminister Urmas Reinsaluga, et Ungari osaleb oma hävitajatega NATO Balti õhuturbemissioonis.

Ungari toob oma hävitajad Jas Gripen Balti õhuruumi valvama 2015. aasta teises pooles. Kaitseminister Csaba sõnul ootavad Ungari õhuväelased võimalust teenida Balti õhuturbemissioonil.

Kaitseminister Urmas Reinsalu tervitas Ungarit õhuturbemissiooniga liitumise puhul. «NATO õhuturbemissioon tagab Eestile, Lätile ja Leedule õhuruumi kontrolli. Meie taevas lendavad liitlaste hävitajad on kõige vahetum märk NATO kohalolust,» ütles Reinsalu.

Pärast kohtumist käisid kaitseministrid Vabaduse väljakul, kus asetasid pärja Vabadussõja võidusamba jalamile.

Ungari kaitseminister kohtus ka kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terrasega, kellega arutas Ungari osalust Tallinnas asuvas NATO küberkaitsekeskuses ning mõlema riigi panust käimasolevasse operatsiooni Afganistanis. Brigaadikindral Terras andis kaitseminister Hendele ülevaate Eesti üksuste tegevusest Afganistanis, Eesti kaitseväe kümne aasta arengukavast ja reservväelaste väljaõppest.

Kaitseminister Hende päevakavas oli ka NATO küberkaitsekeskuse ning Lennusadama külastus.

Ungari kaitseminister lahkub Eestist õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles