Kohus lükkas Kõlvarti kaebuses otsuse tegemise edasi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart.
Mihhail Kõlvart. Foto: Toomas Huik

Tallinna halduskohus lükkas määramata ajaks edasi kohtuotsuse langetamise Tallinna keskerakondlasest abilinnapea Mihhail Kõlvarti kaebuses kaitsepolitsei aastaraamatu esitluse pressikonverentsil avaldatud andmete peale.

Kohtu pressiesindaja Anneli Vilu ütles rahvusringhäälingu uudisteportaalile, et kohtul ei olnud võimalik pidada kinni esialgsest ajagraafikust, mille järgi oleks otsus kuulutatud täna, kuna Kõlvart täiendas oma kaebuse nõudeid ja lisaks esitati kohtule mahukaid taotlusi.

«Kohus peab hakkama taotlusi lahendama ja seetõttu ei ole hetkel teada, millal kohus saab uue otsuse aja määrata,» lausus ta ja lisas, et uue ajagraafiku teeb kohus pärast nõuete täpsustamist ja taotluste lõplikku lahendamist.

Kõlvart soovis kaebuses, et kohus tuvastaks kaitsepolitsei mulluse aastaraamatu esitlusel avaldatud ebaõigeid andmeid sisaldava teabe ning tema isikuandmete avaldamise õigusvastasuse.

Samas jäi esialgu paika kohtuotsuse kuulutamine 4. märtsil Kõlvarti teises kaebuses, mille ta esitas kaitsepolitsei aastaraamatus avaldatud andmete peale, kirjutas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Kaitsepolitsei märkis mullu 12. aprillil avaldatud aastaraamatus, et Kõlvarti aktiivses tegevuses venekeelsete gümnaasiumide säilimise nimel võib näha seoseid Venemaa kaasmaalaspoliitikaga. Raamatus toodi esile Kõlvarti avalikke ja varjatud kontakte Venemaa suursaatkonna diplomaadi Juri Tsvetkoviga ning loetleti tema teisi tegevusi venekeelsete koolide eest võitlemisel.

Kaitsepolitsei aastaraamatu pärast on kohtusse pöördunud ka riigikogu keskerakondlasest liikmed Yana Toom ja Mihhail Stalnuhhin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles