Tõnis Lukas astus Isamaa ja Res Publica Liidust välja

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Lukas
Tõnis Lukas Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eesti Rahva Muuseumi (ERM) direktoriks saamise järel riigikogust lahkunud Tõnis Lukas astus Isamaa ja Res Publica Liidust välja.

Lukas ütles Postimehele, et esitas Tartu piirkonna juhatusele erakonnast lahkumise avalduse 21. jaanuaril, mis oli tema esimene tööpäev ERMis. «Tartu piirkonna juhatus on selle teadmiseks võtnud, nii et küllap tehakse vastavalt sellele ka valikud nendele positsioonidele, mis minust tühjaks jäid,» lausus ta ja lisas, et tema elus on praegu alanud uus etapp.

Lukas on varem juhtinud Isamaaliitu, olnud Res Publicaga ühinemise järel IRLi kaasesimees ning 2007. aastast erakonna aseesimees. Aseesimehena kuulus Lukas ka erakonna eestseisusesse ning oli Tartu piirkonna juhatuse ja IRLi volikogu liige.

Alates 1995. aastast kuulus ta riigikokku ning oli eelmises valitsuses haridus- ja teadusminister, haridusministri ametit pidas Lukas ka aastatel 1999-2002.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles