Mesinikud tahavad saada mesilaspere toetust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti mesindusorganisatsioonid tegid seoses uue maaelu arengukava koostamisega ettepaneku hakata mesinikele alates 2014. aastast maksma 21 euro suurust mesilaspere toetust, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

Eesti mesinike liidu juhatuse esimees Aleksander Kilk ja Eesti kutseliste mesinike ühingu juht Jaanus Tull märkisid, et 21 eurot pere kohta oleks summa, mis kataks tuntava osa mesilaspere talvesööda kulust.

Eesti asub mesilaste loodusliku leviala põhjapiiril, kus mesilased ei saa ligi pool aastat kestva sügis-talvise perioodi vältel tarust välja lennata. See nõuab mesinikelt soodsamate piirkondadega võrreldes oluliselt suuremaid kulutusi talvesöödale ning suurendab mesilasperede hukkumist, vähendades mesinduse kui tootmisala majanduslikku tasuvust, kirjutab leht.

Mesilaspere toetuse maksmisel tuleks mesinike sõnul aluseks võtta PRIA registris registreeritud mesilate perede arv 1. mai seisuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles