Jakobson: Sutrop suunas tähelepanu Eesti juutide holokaustile

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Juudi Kogukonna esinaine Alla Jakobson.
Eesti Juudi Kogukonna esinaine Alla Jakobson. Foto: Toomas Huik

Eesti Juudi Kogukonna esinaine Alla Jakobsoni sõnul suunas Urmas Sutrop oma arvamusartiklis tähelepanu seni vähe käsitletud teemale ehk Eesti juutide holokaustile.

Jakobson ütles Urmas Sutropi arvamusartiklit kommenteerides, et Sutrop suunab tähelepanu olulisele teemale, millest ei ole tema hinnangul nii otseselt räägitud. «Ja see annab võimaluse teemal mõelda ja rääkida sellest.»

Sutrop kirjutas, et Teise maailmasõja ajal mõrvati Eestis 963 kohalikku juuti. Mõrvariteks ei olnud ainult okupandid, nende hulgas oli palju eestlastest kollaborante.

«Enam kui 15 aastat tagasi andis Eugenia Gurin-Loov välja raamatu «Suur Häving», kus on toodud dokumendid Eesti juutide holokausti kohta.» See raamat on Jakobsoni sõnul on seni aga ainus omalaadne dokumente käsitlev teos.

Jakobsoni sõnul ei ole soliidne see kuidas on Sutropi viidatud wikipedia artiklis käsitletud Eesti juutide holokausti. «Wikipedias peaks olema kirjas vaid kronoloogilises järjekorras faktid. Inimesed peaksid omad järeldused ikka ise tegema.»

Sutrop viitas korduvalt oma arvamusartiklis wikipedia artiklile, mille redigeerijate arv ulatub üle 20 ning mille erapooletuses on korduvalt redigeerijad ise kahelnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles