Motojõuku varustati amfetamiiniga Eestist

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cannonballi motoklubiga soetud isikud on Soomes kohtu all olnud ka varasemalt.
Cannonballi motoklubiga soetud isikud on Soomes kohtu all olnud ka varasemalt. Foto: Lehtikuva

Soome motoklubi Cannonball kriminaalasjaga on seotud viis eestlast ja üks soomlane.

Soome kurikuulsa motoklubi Cannonball kriminaalasjaga on seotud viis eestlast ja siinses kuritegelikus maailmas seikleja kuulsusega soomlane Erik Hemming Eklund.

Cannonball on põhjanaabrite juures kurikuulus – väljapressimised, uimastiäri ja vägivaldsed kokkupõrked rivaalitsevate Bandidoste või teiste motojõukudega. Need on märksõnad, millega Cannonball on Soome meedias tähelepanu pälvinud.

Ent läinud sügisel seostati Cannonballiga ootamatult Eestit. Ei, kurikuulsal motojõugul pole plaanis siin mõne motoklubiga sõprussuhteid luua – Cannonball korraldas Eesti kaudu Soomes ulatuslikku amfetamiiniäri. Nii vähemalt selgub Soome ja Eesti keskkriminaalpolitsei tihedas koostöös kogutud uurimismaterjalidest, mis peaksid märtsis põhjanaabrite juures arutamiseks kohtusse jõudma.

Eklundi naasmine

Kõik algas mullu suvel Soomest, kui sealse keskkriminaalpolitsei Tampere üksus sai infot, et Cannonball korraldab Eesti kaudu narkovedu Soome ning kaup turustatakse Helsingi ja Tampere ümbruses.

Asja uurimiseks moodustati uurimisrühm, kuhu kaasati kolleegid Eesti riigiprokuratuurist ja keskkriminaalpolitseist. Esimene reaalne tulemus ei lasknud end kaua oodata – septembri lõpus tabati Soomes ligi kümne kilo amfetamiiniga kohalik mees.

Amfetamiin pärines Eestist. Kust täpsemalt, on teadmata. Sellega seoses võttis politsei siin eriti teravalt tähelepanu alla kümmekonna aasta taguste krimilugude kangelase Erik Hemming Eklundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles