Sotsiaaldemokraat Ossinovski läheb Narvat murdma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu praeguse koosseisu noorimal liikmel, sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovskil, kes läinud reedel Tallinnas Toompea lossi ees oma auto esiklaasi lumest puhastas, seisaksid oma erakonna Narva esinumbriks saades vähemalt sügiseni ees sagedased sõidud idapiiri linna.
Riigikogu praeguse koosseisu noorimal liikmel, sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovskil, kes läinud reedel Tallinnas Toompea lossi ees oma auto esiklaasi lumest puhastas, seisaksid oma erakonna Narva esinumbriks saades vähemalt sügiseni ees sagedased sõidud idapiiri linna. Foto: Toomas Huik / Postimees

Suure tõenäosusega kinnitab Sotsiaaldemokraatlik Erakond täna õhtul oma aseesimehe, riigikogu liikme Jevgeni Ossinovski Narva linnapea kandidaadiks.

Ossinovski ütles Postimehele antud intervjuus, et Narva – ja mitte ainult Narva, vaid ka mõne muu linna – üks suurimaid probleeme on tõelise demokraatliku poliitika puudumine.

«Tallinnas on olukord palju parem, siin toimub vähemasti tõsine avalik arutelu linnavalitsuse algatatud teemadel. Narva linnavolikogus hästiorganiseeritud opositsioon puudub ja opositsiooni kuuluvaid saadikuid on nii vähe, et nad ei suuda linnavalitsuse tegevust mõjutada. Seetõttu ei ole ka kogu Narva avalikkusel tegelikult selget arusaama, mille peale raha kulub ja kes raha kulutab, missugused on prioriteedid,» rääkis ta.

Sisuliselt puudub Ossinovski sõnul Narvas demokraatlik diskussioon, mis on linnavalitsuses põhjustanud korruptsiooni ning viinud ametialaste kuri- ja süütegudeni, kuna valitseb tunnetus, et «oleme niikuinii siin ainuvõimsad». «Küsimus ei ole selles, et linnavõim oleks Narvas või mõnes muus linnas vääramatu, vaid keegi pole tõsiselt tükk aega proovinud Narvas demokraatiat taastada, ja on viimane aeg seda teha,» ütles ta.

Eelmistel, 2009. aasta kohalikel valimistel sai Keskerakond Narvas 77 ja sotsiaaldemokraadid viis protsenti häältest. Ossinovski märkis, et on Ida-Virumaal poliitilist tööd teinud kaks aastat ning erakonna toetus on selle ajaga mitmekordistunud. «Kahju on sellest, et kaks suurt valitsus­erakonda on Ida-Virumaale peaaegu käega löönud ja kumbki ei taha selle kandiga tõsiselt tegelda. Meil (sotsiaaldemokraatidel – toim) on selleks selge tahe. Oleme kindlad, et isegi kui me ei suuda sel korral võimu võtta, siis tõsise opositsiooni moodustame kindlasti,» lisas ta.

Kohalikud valimised toimuvad Eestis 20. oktoobril.

Intervjuud Jevgeni Ossinovskiga loe tänasest paberlehest või Postimees Plussist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles