Komisjoni ettepanek: alkoholi tarvitamine autos tuleks keelata

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol.
Alkohol. Foto: Peeter Langovits

Alkoholi tarvitamine autos võiks olla keelatud, leiab Villu Vane juhitud liiklusõnnetuste põhjuste väljaselgitamise Harju maakonna ekspertkomisjon.

Komisjon tegi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ettepaneku muuta seadust ja keelata alkoholi tarbimine sõidukites analoogselt alkoholi tarbimise keelustamisega avalikes kohtades.

«Komisjoni ettepanekud lähtuvad konkreetsetest õnnetustest ja ju siis nii mõnegi õnnetuse puhul on see olnud õnnetust soodustavaks asjaoluks,» selgitas komisjoni esimees Villu Vane Postimehele.

Küsimusele, kuidas seda saab kontrollida, vastas Vane, et see keeld on nii mõneski riigis juba kasutusel: «Järelikult on seda kuidagi võimalik kontrollida.»

«Kui palju me kõiki asju kontrollime, aga ometi on nõuded sees? Näiteks liiklusseadus ütleb, et peame oleme hoolivad ja tähelepanelikud, aga ega me seda ju ka ei kontrolli,» lisas ta.

Vaata siit, mida arvavad ettepanekust Reporter.ee tänavaküsitlusele vastanud inimesed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles