Autasu saajate seas on nii ettevõtjaid kui põllumehi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendilt sai autasu ka Õisu mõisa taastamise eestvedaja Paavo Lampinen
Presidendilt sai autasu ka Õisu mõisa taastamise eestvedaja Paavo Lampinen Foto: Elmo Riig / Sakala

President Toomas Hendrik Ilves annab sel aastal teenetemärgi mitmele ettevõtjale ja põllumehele, kelle tegevus on edendanud ka piirkondlikku või kogu riigi arengut.

Presidendi kantselei teatel on autasu saajate seas uuendusmeelne põllumees, OÜ Männiku Piim omanik ja Tartumaa Haaslava valla mitmete hoolekandeprojektide käivitaja Avo Samarüütel, ASi Laatre Piim juhataja ja külaelu arendaja Edda Vahtramäe, ettevõtja, konkurentsivõimelise kutsehariduse edendaja ja noorteadlaste toetaja Väino Kaldoja ning suurettevõtja Vladimir Volohhonski.

Presidendilt saavad teenetemärgi ka Baltic Workboats ASi üks omanikest ja Saaremaa oluline tööandja Margus Vanaselja, ettevõtluse ja kutseõppe edendaja Feliks Mägus Nordic Hotels OÜst, masinatööstusettevõtte Same OÜ asutaja ja üks omanik Tarmo Tein Jõgevamaalt, Eesti leivatööstuse edendaja Ants Promann, ettevõtja ja investor Allan Martinson ning Viljandi Aken ja Uks üks omanikke, Õisu mõisa taastamise eestvedaja Paavo Lampinen.

Samuti saavad riikliku autasu Vladimir Olissov Eesti Energia Narva Elektrijaamade ASist, kes evitas meetodi, kuidas vähendada vääveldioksiidi heitmeid põlevkivikatelde suitsugaasides, ning Viktor Nikolai, kes on pikka aega tublilt töötanud Eesti Põlevkivi Ahtme Kaevanduses, olnud aktiivselt tegev Rahvarindes ja Eesti Kongressi valimistel ning hiljem Jõhvi linna- ja vallavolikogus.

Kokku tunnustas president Eesti 95. aastapäeva eel riiklike teenetemärkidega 99 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles