Kohus määras kommentaaritüli vaagimise sügisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspress Grupp.
Ekspress Grupp. Foto: Postimees .ee.

Harju maakohus määras kolmapäeval mullu sügisel vanglast ennetähtaegselt vabastatud Leo Pulsti hagi teda väidetavalt internetiportaalis Delfi laimanud kommentaaride autori vastu arutusele sügisel.

Kohus määras istungi 23. septembrile ning otsustab siis ka Pulsti (43) taotluse arutada tema 500 000-kroonist hagi kinniste uste taga.

Pulsti esindaja vandeadvokaat Anto Kasak taotles istungite kinniseks kuulutamist oma kliendi eraelu kaitse huvides juba jaanuaris.

Kohus määras laimukommentaaride väidetavale autorile, hiinlasele Bin Chenile (41) tema õigusabi taotluse alusel esindajaks vandeadvokaat Andres Lusmägi, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots BNSile.

Mullu 1. juulil lõpetas maakohus menetluse oma veebilehel Pulsti solvanud kommentaari avaldanud ASi Delfi osas, kuid jätkas menetlust arvatava kommenteerija suhtes.

Kuna menetluses tuvastati internetiühenduse valdaja, kelle arvutist solvav kommentaar venekeelsesse Delfisse üles pandi, siis loobuski Pulst hagist Delfi vastu ja esitas selle Bin Cheni vastu.

Raskete kuritegude eest pikka vanglakaristust kandnud Pulst ei olnud rahul venekeelses Delfis 2007. aasta suvel tema kohta kirjutatud solvava sisuga kommentaariga, mis pajatas meestevahelistest kurjadest seksuaalsuhetest vanglas.

Delfi andis kohtule välja IP-aadressi, millelt kommentaar oli kirjutatud ning sideteenuse osutaja abil tuvastati ka internetiühenduse valdaja, kelleks osutus Lasnamäel elav Bin Chen.

Chen kinnitas, et tema ei ole laimumärkust kirjutanud ning pakkus välja, et see võidi kirjutada sel ajal, kui ta oli korteri hiinlastest tudengitele välja üürinud.

Mullu septembri lõpus nõustus Viru maakohus korduvalt raskete kuritegude eest vangis istunud Pulsti enne tähtaega vanglast vabastamisega.

Kohus allutas Pulsti kuueks kuuks elektroonilisele järelevalvele ning määras ta seejärel ka kriminaalhooldaja valve alla.

Justiitsministeeriumi andmetel on Pulst vangi mõistetud mõrva, väljapressimise, peksmise, röövimise, ebaseadusliku vabaduse võtmise, vanglaametniku peksmise, võõra vara hävitamise ja varguse eest.

Alates 1999. aasta detsembrist vangis istunud Pulsti karistusaeg oleks pidanud lõppema tänavu 31. oktoobril.

Suuremat tähelepanu pälvisid Pulst ja tema sõbrad, kui nad olid kohtu all ühelt mehelt kõrvade äralõikamise ja tapmise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles