Poola ja Eesti tõhustavad kaitsekoostööd

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola lipp koos Eesti ja Euroopa Liidu lipuga lehvimas.
Poola lipp koos Eesti ja Euroopa Liidu lipuga lehvimas. Foto: Sakala / Scanpix

Kaitseminister Urmas Reinsalu rõhutas ametlikul visiidil Poolas, et Eesti ja Poola kaitsealane koostöö NATOs ja Euroopa Liidus on tihe ning väga hinnatud.

Poola Riigikaitseakadeemias peetud loengus tõi kaitseminister koostöö näiteks tänavu sügisel meie regioonis toimuva NATO reageerimisjõudude õppuse Steadfast Jazz 2013, mis on piirkonna suurim NATO kollektiivkaitseõppus alates Eesti liitumisest alliansiga.

«Õppus on meie jaoks väga oluline, kuna annab võimaluse testida NATO kollektiivkaitset ning aitab NATO-l  valmistuda võimalikeks kriisiolukordadeks,» rääkis Reinsalu.

Ta tõstis esile ka Poola panuse Balti õhuturbesse, öeldes, et NATO Balti õhuturbemissioon on kõige nähtavam märk NATO kohaolekust meie regioonis.

«Poola on läbi viinud juba neli rotatsiooni ning järgmisel aastal peaksid nende lennukid valvama Balti õhuruumi viiendat korda. Tänan Poolat pühendumise eest missioonile ja nende panuse eest õhuturbesse,» ütles Reinsalu.

Kaitseministri loeng Poola Riigikaitseakadeemias toimus tema ametliku visiidi raames. Kohtumisel Poola kaitseministri Tomasz Siemoniakiga arutati tulevast koostööd ning allkirjastati uuendatud kaitsekoostöölepe.

Lisaks kohtus Reinsalu Poola kaitseväe juhataja kindral Mieczysław Cieniuchiga, kellega arutati Poola õhukaitse- ning raketitõrjesüsteemi arendamise küsimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles