Üldhariduskoolide õpetajate keskmine palk tõusis 889 euroni

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Veebruari lõpu seisuga oli riigi üldhariduskoolide õpetajate keskmine täiskoormusega kuupalk 889 eurot, teatas haridusministeerium. 

Kõige rohkem - 15,5 protsenti - tõusis nooremõpetaja palk,  viies nooremõpetajate keskmise palga 841 euroni. Ametijärguta õpetaja palk tõusis keskmiselt 10,4 protsenti 762 euroni, õpetajal 10,3 protsenti 865 euroni, vanemõpetajal 8 protsenti 949 euroni ning õpetaja-metoodikul 8,1 protsenti 1075 euroni. Eelmise aastaga võrreldes tõusis palk keskmiselt 10 protsenti.

Samalaadset statistikat kavatseb haridus- ja teadusministeerium hakata avaldama eraldi  iga omavalitsuse kohta.

Tänavu eraldas riik omavalitsustele munitsipaalkoolide õpetajate palgatoetust 160 miljonit eurot, mullu oli see 143 miljonit eurot. Lisaks on tänavu omavalitsustele antud õpetajate palgatoetus sihtotstarbeline, mis tähendab, et kogu toetus peab jõudma koolide palgaeelarvetesse ning seeläbi ka õpetajate palkadesse.

Ministeerium tunnustab omavalitsusi, kes on neile eraldatud palgatoetuse andnud edasi koolidele, mis on lubanud tõsta õpetajate töölepingujärgset tasu. Samas peab ministeerium kahetsusväärseks, et näiteks Tallinn pole jõudnud ikka veel jaanuaris antud raha koolidele eraldada ja seeläbi õpetajate palka tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles