Ratas mõistab linna ametite politiseerimise hukka

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Toomas Huik

Riigikogu aseesimees ja endine Tallinna linnapea Jüri Ratas (KE) ütles, et mõistab linnaametkonna politiseerimise hukka.

«Igasugune linnaametkonna politiseerimine, kui me ei räägi linnapeast, abilinnapeadest või poliitilistest nõunikest, ei ole hea toon ja mina seda ei toeta,» ütles Ratas ERR-i uudisteportaalile.

Küsimusele, kas Ratas on teadlik politiseeritusest Tallinna linnaametites, vastas ta, et seda kindlasti esineb ja mitte ainult Tallinnas, vaid ka üle Eesti ja ministeeriumides.

«Seda kindlasti on, ei saa öelda, et seda ei ole - kui vaadata ka inimeste kuuluvust, siis leiab palju linna ameteid, mis on erakonnastunud.»

Ratas kinnitab, et tema linnapeana ametnikelt erakonna toetamist ei nõudnud: «Ma võin panna käe südamele, et ma kordagi ei küsinud ühegi oma nõuniku, rääkimata ameti juhi käest palju sa oled ühte või teist erakonda toetanud,» lõpetas Ratas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles