Aasta ema: üksteist toetades elame üle kriisid

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maie Niit
Maie Niit Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Täna Estonia kontserdisaalis Aasta Ema tiitli vastu võtnud Maie Niit tänas oma vanemaid ja kõiki, kes minevikus suunasid teda oma eeskuju ja nõudlikusega.

Kahe lapse ema ja nelja lapselapse vanaema Niit tänas oma kõnes vanemaid, õpetajaid, õppejõude ja endisi tööandjaid, kes on teda eluteel suunanud.

«Tänan oma lähedasi ja lapsi kes pole mulle südamevalu valmistanud,» lisas Niit.

«Koos üksteist toetades suudame üle elada kriisid, äpardused ja ka suured õnnestumised, sest just õnnestumistes peitub suuri karisid,» soovis aasta ema ning kutsus üles olema rõõmsad ja õnnelikud oma kodumaal, oma emade keskel.

Otepää lihatööstuse Edgar tegevjuht ja omanik Niit on ettevõtte üles ehitamise ja pere kasvatamise kõrvalt toetanud pidevalt ka lastekodulapsi.

Eesti Naisliit valis aasta ema 12. korda, kandidaate sellele tiitlile oli tänavu 31. 

Aasta emaks võib kandideerida Eesti vabariigi kodanik, kelle peres kasvab või on üles kasvatatud vähemalt kaks tublit last; kes on oma töös pädev ja tunnustatud ning on perekonna väärtustamise heaks eeskujuks ka väljaspool oma perekonda.

Aasta ema 2008 oli teadlane Külli Kangur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles