Toots: vinduv koalitsioon on valitsuskriisist veelgi halvem

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Toots
Anu Toots Foto: www.tlu.ee

Tallinna Ülikooli võrdleva halduspoliitika professori Anu Tootsi hinnangul on võimalikust valitsuskriisist veelgi hullem jätkata vinduva koalitsiooniga, mis ei suuda korralikke otsuseid teha, teatas

ERR Uudised

.

«Siin võib tuua triviaalse näite haigest inimesest, kes ei julge minna arsti juurde või ei julge minna operatsioonile, vaevleb ise, vaevab oma perekonda ja lõpptulemus on ikkagi väga halb,» rääkis Toots ETV saates «Aeg luubis».

Eesti poliitikas on Tootsi sõnul üks fundamentaalne viga - oluliste majandusprobleemide ideologiseerimine. «Ma arvan, et väga paljud meist on omal nahal tundnud, mida tähendab see, kui majandust hakatakse juhtima ainult ideoloogilistest tõdesest lähtudes,» rääkis Toots.

Kõige rohkem on parteid Tootsi hinnangul ideologiseerinud euro küsimust ja tõenäoliselt teevad seda tema sõnul veelgi enam.

Tootsi sõnul on Euroopa Komisjoni prognoose kuulates üsna tõenäoline, et Eesti ei saa eurot. Seetõttu vajaks tema hinnangul Eesti ka plaani «b», mida teha siis siis, kui eurot ei tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles