Ansip: sümpaatiat võib avaldada ka opositsiooni kandidaatidele

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Stanislav Moshkov

Vikerraadio saates «Reporteritund» ütles peaminister Andrus Ansip, et koalitsioonisaadikud toetasid neljapäevasel riigikogu aseesimeeste valimistel ka opositsiooni kandidaate ning tegu oli pärast võimuliidu eesmärkide saavutamist vaid isiklike sümpaatiate avaldamisega. 

Ansip ütles, et riigikogu liikmed on vabad hääletama kelle poolt nad soovivad. «Kui ollakse veendunud, et koalitsiooni kandidaat osutub valituks, võivad saadikut avaldada oma sümpaatiat ka opositsiooni kandidaatidele.»

Ansip märkis, et koalitsiooni eesmärk oli valida Reformierakonda kuuluv Laine Randjärv riigikogu esimeseks aseesimeheks ja selle eesmärk saavutati, edasine hääletamine oli meeldimiste küsimus. Peaministri sõnul ei saa riigikogu aseesimeeste valimisel antavaid hääli võrrelda spordivõistlustega, kus on tarvis saada iga hinna eest juurde sentimeetreid või võita sekundeid.

Ta avaldas arvamust, et eelnevaid kokkuleppeid hääletuste osas erakondadel ei olnud ning märkis, et küllap said Keskerakonda kuuluv Jüri Ratas ja Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) kuuluv Eiki Nestor hääli kõigist erakondadest.

Riigikogu valis neljapäeval esimeseks aseesimeheks Reformierakonda kuuluva Laine Randjärve ja teiseks aseesimeheks Keskerakonda kuuluva Jüri Ratase. Laine Randjärv kogus salajasel hääletusel 38 häält, Jüri Ratas 31 häält ja Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) kuuluv Eiki Nestor 28 häält. Kolm hääletussedelit olid kehtetud. Riigikogu aseesimeeste valimisest võttis osa 100 riigikogu liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles