Lõbusõitjad jäid Pärnu lahel lumme kinni

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätunud Pärnu laht.
Jäätunud Pärnu laht. Foto: Ants Liigus

Pühapäeval tõi päästeamet Pärnu lahelt kaldale sõiduauto koos viie inimesega, jääl lõbusõitu teinud jäid lumme kinni ning ei saanud omal jõul tagasi.

Pühapäeval kella 11.15 paiku sai politsei teate, et Pärnu lahel umbes ühe kilomeetri kaugusel merejääl on auto lumme kinni jäänud ning ei saa omal jõul ära.

Kella 11.18 paiku väljus Pärnu kordonist kaheliikmeline toimkond haagisel mootorsaaniga. Kella 11.25 paiku suunduti koos päästeameti toimkonnaga merejääle. Kella 11.40 paiku jõuti hädasoleva sõidukini ja aidati see lumest välja. Kella 12.10 paiku jõudsid toimkonnad koos viie kodaniku ja sõiduautoga kaldale. Keegi arstiabi ei vajanud.

Politsei- ja Piirivalveameti pressiesindaja Kristi Kais ütles Postimehele, et seesugune ajaviitmise viis on äärmiselt ohtlik, kuna rannikuäärne jää võib olla habras. Päästjad jõuaksid komandost välja sõites läbi jää vajunud abivajajani kõige kiiremini 10 minutiga. Vette sattunu jaoks võib see olla hilja, sest jäises vees kaotab inimene tegutsemisvõime juba paari minutiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles