Ministeerium: missioonide ja ajateenistuse raha ei kärbita

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored ajateenijad Tapal Kirde kaitseringkonnas.
Noored ajateenijad Tapal Kirde kaitseringkonnas. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ministrid peavad homme õhtuks esitama rahandusministeeriumile kava, kuidas nad kavatsevad hoida kokku ligi 12 protsenti oma eelarvest; kaitseministeerium näiteks välistab kokkuhoiu välismissioonidelt ning ajateenistuselt.

Valitsuskabinetis kokku lepitud ligi 12 protsendi suurune kulude kokkuhoid sisaldab ka ministeeriumi töötajate palga vähendamist 8 protsenti, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kaitseministeerium otsustas, et seda 8 protsenti hakatakse arvestama kaitseministeeriumi töötajate palga sellest summast, mis ületab miinimumpalka.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo ütles, et homme õhtuks on ministeeriumil kogu kärpekava koos - edasi saab lükata mõned investeeringud ja kokkuhoiu võimalusi on veel teisigi.

«Ei tahaks minna missioonide kulutuste kallale ja ei tahaks minna ajateenistuse kallale ning Ämari lennuvälja projekti investeering kindlasti ka. See on nagu kõik rahvusvahelise abiga püstitatavad objektid teistes ministeeriumides, need jäävad puutumata, kuid ülejäänud kohtadest võib igalt poolt võtta,» ütles Aaviksoo.

Kultuuriminister Laine Jänes ütles, et esimene kärpe võimalus on ministeeriumi töötajate palgakärbe, samuti pole sajaprotsendiliselt jagatud laiali eelarvesse planeeritud kaunite kunstide, rahvuskultuuri, välissuhete ja mitte-eesti kultuuriseltside programmide raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles