Lugejad selgitasid välja halvima ministri

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5. aprillil nimetas Toomas Hendrik Ilves praeguse valitsuse ametisse ning 6. aprillil andsid ministrid riigikogus ametivande. Tänaseks on osa ministritest juba vahetunud.
5. aprillil nimetas Toomas Hendrik Ilves praeguse valitsuse ametisse ning 6. aprillil andsid ministrid riigikogus ametivande. Tänaseks on osa ministritest juba vahetunud. Foto: Priit Simson

Postimehe lugejad hääletasid praeguses ametis olevatest ministritest kõige kehvemaks majandusminister Juhan Partsi. Parts kogus 4104 poolthäält, mis teeb kõikidest vastustest 34,6 protsenti.

Teise koha saavutas peaminister Andrus Ansip, kes on oma tööd kehvalt teinud 2064 inimese arvates, mis teeb 17,4 protsenti kõikidest vastustest.

Kolmanda koha vääriliselt kogus hääli siseminister Ken-Marti Vaher, kelle poolt hääletati 1260 korral (10,6 protsenti).

Üle tuhande hääle said veel haridusminister Jaak Aaviksoo (1458) ja kultuuriminister Rein Lang (1120).

Ülejäänud ministrid teenisid tagasihoidlikumad hääled – keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse poolt hääletati 480 korda, regionaalminister Siim Kiisleri pool 318 korda.

Rahandusminister Jürgen Ligi teenis 292 häält ja sotsiaalminister Taavi Rõivas 197. Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder teenis 182 häält.

136 häält sai välisminister Urmas Paet, 123 häält justiitsminister Hanno Pevkur ja 115 häält kaitseminister Urmas Reinsalu.

Gallupile vastati üle 11 800 korra.

6. aprilli täitus praegusel valitsusel ametisse astumisest täpselt kaks aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles