Rahanduskomisjon arutab Laari nimetamist panganõukogu esimeheks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Liis Treimann / Postimees

Parlamendi rahanduskomisjon arutab esmaspäeval presidendi ettepanekut nimetada Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv Mart Laar Eesti Panga nõukogu esimeheks.

Rahanduskomisjoni esimees, IRLi kuuluv Sven Sester ütles Postimehele, et esmaspäevasele istungile on palutud ka Laar, et komisjoni liikmed saaksid esitada talle küsimusi.

Sesteri sõnul peaks eelnõu hääletus toimuma riigikogu suures saalis 23. aprillil ning vahepealsel nädalal saavad Laariga soovi korral kohtuda parlamendifraktsioonid. Ta nentis, et olulisem on see tõenäoliselt opositsiooniparteidele, sest mõlemad koalitsioonierakonnad on juba praeguseks väljendanud Laari kandidatuurile ühemõttelist toetust.

President Toomas Hendrik Ilves esitas eelnõu, millega nimetatakse Laar keskpanga nõukogu esimeheks, riigikogule sel teisipäeval. «Erakonnapoliitikast eemaletõmbunud Mart Laar, kahekordne peaminister ning Eesti edule aluse pannud majandusreformide üks autoreid, on visa ja tahtejõuline, õige inimene töötama euroalasse jõudnud Eesti keskpanga nõukogu esimehena,» ütles ta pressiteates.

Kui riigikogu otsustab presidendi ettepanekut toetada, lahkub Laar parlamendist ning asub uude ametisse 13. juunil. Riigikogus hakkab teda sel juhul asendama Andrus Saare, kes oli asendusliikmena parlamendis ka siis, kui Laar oli kaitseminister.

Eesti Panga nõukogu senise esimehe Jaan Männiku viieaastane ametiaeg lõpeb 12. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles