Priit Hõbemägi: Maruste kommentaar Rahvakogu kohta oli selgelt irooniline

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Hõbemägi
Priit Hõbemägi Foto: Mihkel Maripuu

Ajakirjanik Priit Hõbemägi ütles raadio Kuku tänases saates «Keskpäevatund», et riigikogu põhiseaduskomisjoni esimehe Rait Maruste kommentaar selle kohta, kuidas paljud rahvakogu ettepanekud on parlamendis juba töös, oli irooniline.

«See, mida jõudis nende ettepanekute äraviimise ja presidendi avalduse peale öelda põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste, oli poliitilises kontekstis küllaltki üllatav,» leidis Hõbemägi, rääkides sellest, kuidas president Rahvakogu ettepanekud riigikogule esitas.

«Ta (Maruste – toim.) ütles, et kas tasus nüüd tulla nende paarisaja inimese ettepanekute pärast riigikogusse aega raiskama – kas ta «aega raiskama» ütles, ma ei mäleta, aga mõte oli selge – jätke see jama ükskord järgi!» kirjeldas Hõbemägi oma tõlgendust.

Ta lisas, et Maruste sõnavõtt oli selgelt irooniline. «Ta oli irooniline, mis on rohkem kui lihtsalt kõrvalelükkav ehk ta nagu pilkas kogu seda asja,» arvas ajakirjanik.

Maruste ütles hiljuti antud intervjuus, et Rahvakogu enamikus ettepanekutes pole midagi põhimõtteliselt uut ning suur osa neist teemadest on juba praegu põhiseaduskomisjoni töös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles