Jõesaar: ringhäälingu nõukogu täidab poliitilist tahet

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jõesaar
Andres Jõesaar Foto: Pm

Eesti Rahvusringhäälingu nõunik ja endine nõukogu liige Andres Jõesaar leiab, et nõukogu otsus mitte lubada Nargen ja Brigitta fetivali toetajate nimetamist ringhäälingu eetris on elukauge ja Eesti kultuuri kahjustav.

Jõesaar ütles Postimehele, et otsus kas lubada või mitte festivalide toetajate nimetamist ringhäälingu eetris on poliitiline otsus, kas nimetatud üritused on Eesti kultuurile olulised või mitte. «Tuleb vahet teha, kas taotlus ei vasta seadusele või ringhäälingu sisekorrale. Praegu on küsimus seaduse tõlgendamises.»

Eesti Rahvusringhäälingu seadus sätestab, et rahvusringhäälingu nõukogu võib erandkorras lubada reklaami või sponsorteabe edastamist rahvusringhäälingu saadetes või meediateenustes, kui sellega kaasneb avalikkusele eeldatavalt suurt huvi pakkuva kultuuri või spordi suursündmuse ülekandeõigusega.

«Kui mina ringhäälingu nõukogus tegev oli, olid enamus liikmeid nõus sellega, et oluliste sündmuste nagu filmifestival, Jazzkaar, Nargen ja Brigitta festival, õiguste omandamisel on mõistlik anda ka teatavas mahus sponsorsekundeid. Nüüdne nõukogu on seda seisukohta revideerinud ja ütleb, et Nargen festival ei ole avalikkusele eeldatavalt suurt huvi pakkuv kultuurisündmus.»

Jõesaare hinnangul on nõukogu otsus tingitud nõukogu ideoloogiast. «Nõukogus on valitsevate parteide hääled ja nii nad viivad ellu nende tahet.»

Sotsiaalmeedias ärevust tekitanud rahvusringhäälingu nõukogu otsus mitte anda luba Nargen ja Birgitta festivali toetajate nimetamist ringhäälingu eetris, on nõukogu esimehe Agu Uudelepa sõnul tingitud sellest, et taotlus ei vastanud seatud tingimustele.

Rahvusringhäälingu nõukokku kuuluvad nõukogu esimees Agu Uudelepp, Priit Toobal, Igor Gräzin, Priit Sibul, Mart Luik, Jaak Allik, Rain Tamm ja Krista Aru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles