Narvas kolme inimest tulistanud meest ootab kohtutee

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänavu suvel peab Narvas astuma kohtu ette mees, kes mullu talve hakul avas Narvas tule baari juures viibinud inimeste pihta, haavates kaht meest ja üht naist.

Tulistamiseni viinud sündmused said alguse mullu 2. novembri öösel kella 1 paiku Tallinna maanteel asuva baari juures, kus 49-aastane purjus Juri Kurmakaev läks tülli 31-aastase Mihhaili ja 27-aastase Aleksandriga. Konfliktist ärritatud Juri läks koju, võttis sealt kaasa oma ebaseadusliku püstoli, naasis baari juurde ning tegi vähemalt kuus lasku Mihhaili, Aleksandri ja 30-aastase Anastassia suunas.

Mihhail sai lasuhaava rindkeresse, mis osutus eluohtlikuks vigastuseks, Aleksandr sai lahtise lasuhaava reide ning Anastassia lahtise lasuhaava kõhtu.

Pärast tulistamist põgenes Kurmakaev sündmuskohalt, kuid politsei tuvastas tema isiku kiiresti ning peagi otsiti meest juba meedia kaasabil taga. Nähes, et põgenemine on lootusetu, andis Kurmakaev end tulistamisele järgnenud päeval ise politseile üle ja kohus võttis varem kohtulikult karistamata mehe vahi alla.

Uurimisel selgus, et Kurmakaevil puudus relvaluba. Seetõttu sai ta kohtueelse uurimise lõppedes süüdistuse tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises ning lisaks ka avaliku korra raskes rikkumises ning eluohtlike tervisekahjustuste tekitamises. Kohtus süüdimõistmisel ootab teda selliste süütegude eest kuni 12-aastane vangistus.

Viru maakohtus kolmapäeval toimunud eelistungil leppisid menetluspooled kokku, et kohus hakkab süüasja arutama 1. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles