Kabulis rünnati autopommiga võõrvägede sõidukeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Afganistani pealinnas Kabulis juhtus hommikul kell 8 (kell 6.30 Eesti aja järgi) võimas plahvatus, politsei teatel rünnati autopommiga võõrvägede sõidukeid.

Tervishoiuministeeriumi esindaja Sayed Kabir Amiri rääkis AFP-le, et hukkus kuus ja lisaks sai viga 37 inimest. «Mõned surnukehad on sellises seisundis, et neid on võimatu identifitseerida,» lisas ta.

«Enesetapuvõitleja [Toyota] Corolla õhiti kahe võõrvägede armeesõiduki lähedal,» ütles Kabuli politseiülem Mohammad Ayoub Salangi varm AFP-le. «On ohvreid. Umbes 10 hoonet sai tõsiselt kahjustada.»

NATO-juhitavate rahvusvaheliste julgeolekuabijõudude ISAF esindaja leitnant Quenton Roehricht ütles AFP-le, et nad on Kabulis toimunud plahvatusest teadlikud, kuid esialgu ei ole selge, kas sihtmärgiks olid koalitsiooni armeesõidukid.

Viimati kärgatas Kabulis võimas plahvatus 9. märtsil, kui jalgrattaga sõitnud enesetapuvõitleja surmas kaitseministeeriumi hoone juures end õhkides üheksa inimest.

Islamiliikumine Taliban alustas 27. aprillil oma iga-aastast nn kevadpealetungi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles