Ligi 200 kaitseväelast osaleb Balti pataljoni õppusel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildi Eesti kaitseväelased.
Pildi Eesti kaitseväelased. Foto: www.mil.ee

Järgmisel nädalal Lätis toimuvast Balti riikide ühise jalaväepataljoni õppusest Baltic Eagle 2009 võtab osa ligi 200 Eesti kaitseväelast.

Lätia Adaži polügoonil 2.-17. juunini toimuvast suurõppusest Baltic Eagle 2009 võtab osa ligi 1000 kaitseväelast kolmest Balti riigist ning see tähistab Balti pataljoni ettevalmistuse viimase etapi algust, teatas kaisteväe peastaap BNSile.

Õppusel kontrollitakse järgmisel aastal NATO kiirreageerimisjõudude 14. rotatsiooni (NRF-14) koosseisu kuuluva Balti pataljoni valmisolekut. Baltic Eagle 2009 on esimene kord, kui Balti pataljoni üksused harjutavad koos maastikul ja sooritavad koostöös ülesandeid.

Õppuse stsenaariumi kohaselt paigutatakse üksus sõjalise konflikti piirkonda ja alustatakse laiaulatuslikke operatsioone, mis sisaldavad rännakut, kaitse- ja rünnakuülesandeid.

Balti pataljoni staap on eelnevalt harjutanud kokku töötamist mitmetel koostöö harjutustel. Kõik pataljoni üksused on läbinud valmisoleku hindamise rahvuslikul tasandil.

Eesti osaleb pataljonis ühe jalaväekompanii, luurerühma, logistilise toetusüksuse, sõjaväepolitseiüksuse ja staabiohvitseridega, kokku 192 kaitseväelasega, mis on seni suurim Eesti kaitseväe panus NATO reageerimisjõududesse.

Balti pataljoni juhtriik on Leedu, kes paneb välja ligi poole 840-mehelisest üksusest.

Üksusesse kuuluv Eesti kompanii on sel aastal alates 1. juulist kavas lähetada viieks kuuks Afganistani julgestama sealseid presidendivalimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles