Koalitsioonikõnelused võivad kesta hiliste õhtutundideni

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koalitsioonikõnelused.
Koalitsioonikõnelused. Foto: Liis Treimann

Täna kell pool üks Stenbocki majas alanud koalitsiooniläbirääkimised kestavad endiselt ning võivad kesta veel hiliste õhtutundideni.

Arutluse all on selle aasta eelarve tasakaalustamise võimalused kuue ja poole miljardi krooni ulatuses ning ka tuleva aasta eelarve tulude ning kulude tasakaalu vahe, lisaks on analüüsitud võimalike maksutõusude mõju, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Praegu valitsuses ka rahandusministri ülesandeid täitev põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kinnitas, et Isamaa ja Res Publica Liit on valmis kõikideks aruteludeks, olgu need maksutõusud või erinevad kulukärped, Seederi sõnul ei tohiks praegu läbirääkijate jaoks tabuteemasid olla.

«Me oleme valmis arutama nii töötuskindlustusmakse tõstmist kui tulumaksu tõstmist, aga see peab tõepoolest olema läbi arvestatud ja tema mõjudega peab olema arvestatud,» märkis Seeder.

«Alustame täna sellest, et analüüsida eilse info taustal, millised on võimalused eelarve tasakaalustamiseks ja seejärel tuleb maksudest juttu,» rääkis Rahvaliidu delegatsiooni liige Tarmo Mänd.

Ta kinnitas, et Rahvaliit pole läbirääkijatele maksude muutmise ettepanekut teinud, Männi sõnul oli näiteks käibemaksu tõus kõne all juba enne Rahvaliidu kaasamist läbirääkimistele.

Õhtul kella seitsme paiku, mil läbirääkijad veerandtunnise pausi võtsid, öeldi, et senine arutelu läks põhjalikele analüüsidele, selgitamaks millised mõjud võiks olla maksude tõstmisel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles