Galerii: Kabulis jagati pärast rünnakuid välja 10 000 neoonroosat rahuõhupalli

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast plahvatusi ja tulistamisi täis päeva tervitas Kabuli elanikke täna kunstiprojekt, mille vabatahtlikud jagasid laiali 10 000 neoonroosat «rahuõhupalli.»
 


Aktsiooni organiseeris 31-aastane USAst pärit kontseptuaalkunstnik Yazmany, et tuua sõjakümnenditest räsitud linna loomingulisust ja rõõmu, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Ürituse toimumisaega hoiti salajas, ent nüüd leidis see aset kõigest mõni tund pärast Talibani võitlejate poolt korraldatud suurt suitsiidirünnakut ja tulistamist Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni (IOM) kontori juures Kabuli kesklinnas.

Mitu tundi kestnud tulevahetuses, kus kasutati lisaks tulirelvadele ka granaate, hukkus üks politseinik ning viis Talibani võitlejat.

«Ma mõtlesin eile õhtul selle ära jätmisest, ent vabatahtlikud soovisid, et me jätkaks,» sõnas Arboleda. «Plahvatused kostsid mu majja, ent kõik ignoreerisid neid ning jätkasid ettevalmistustega.»

«Nad ütlesid, et see on see, mis nende linnas toimub ning nad peavad oma eludega edasi minema. Kuidas inimesed seda vastu võtsid näitab, kui palju loomingulisust, positiivsust ja armastust siin kõigest hoolimata on.»

Täna hommikul jagasid üle saja noore Kabuli kunstniku ja üliõpilase inimestele roosasid õhupalle. Laupäev on Afganistanis ühtlasi ka töönädala algus, vabad päevad on seal neljapäev ja reede.

Kabuli kesklinna paigutatud keskustes hakati õhupalle jagama kell 7 hommikul. Igale täiskasvanule anti üks ning julgustati neid seda terve päeva alles hoidma.

New Yorkis tegutsev Arboleda on sarnaseid õhupalliprojekte läbi viinud ka Nairobis Keenias, Bangalores Indias ja Yamaguchi linnas Jaapanis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles