Merevägi jätab rahapuudusel laevad kai äärde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miinijahtija Admiral Cowan jääb tänavuste pühade ajal miinisadamasse ankrusse.
Miinijahtija Admiral Cowan jääb tänavuste pühade ajal miinisadamasse ankrusse. Foto: Liis Treimann

Eelarvekärped tähendavad, et sel aastal jääb mereväe miinijahtijal Admiral Cowanil osalemata Kuressaare merepäevadel.

Samamoodi ei osale merevägi tänavu teistegi sõpruslinnade korraldatavatel üritustel, mis leiavad aset nädalavahetustel ja riigipühadel, sest nädalavahetusel ja õhtusel ajal töötamine tekitab kaitseväele lisakulusid ja eelarvekriisi ajal ei saa nad seda endale lubada.

Oma Saar kirjutas, et üks Kuressaare merepäevade suuremaid tõmbenumbreid on alati olnud mereväe ühe aluse viibimine ürituse ajal Roomassaare sadamas, kus inimesed saavad laevaga tutvuda ning laeva meeskonnaliikmetel on täita tseremoniaalne roll.

Kapten Tõni Noorits kaitseväe peastaabi teavitusosakonnast lausus, et raha on mereväel vaid väljaõppe ja ootamatute väljasõitude tarbeks. «Samas peame koostööd sõpruslinnade ja kohalike omavalitsustega väga oluliseks ja loodame siiralt, et suudame jätkata heaks traditsiooniks saanud sõpruslinnade kodusadamate külastamist juba järgmisel aastal,» ütles Noorits.

Eelmisel aastal linna vapi saanud miinijahtija Admiral Cowan ei saanud merepäevadele tulla ka mullu, kuna osaleti NATO missioonil. Siis asendas Admiral Cowanit miinijahtija Sakala.
Lohutuseks saarlastele võib pidada seda, et osa laeva meeskonnast saab siiski tulla suvise suursündmuse avatseremooniale ja heisata ka merepäevade lipu.

Kaitse-eelarvet on sel aastal kärbitud peaaegu miljardi krooni võrra, mis on kõigist ministeeriumidest protsentuaalselt kõige suurem langus. Peale sõprusüritustel osalemise ohustab see ka kogu sisulist riigikaitsetööd, hoiatavad kaitseeksperdid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles