Jents: Viljandimaa pettusekahtlustega on taas seotud arendusjuht

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Jents
Kalle Jents Foto: Elmo Riig / Sakala

Reformierakonna Viljandi maakonnaorganisatsiooni esimehe, riigikogu liikme Kalle Jentsi sõnul näitavad praegused andmed, et ka Viljandimaal ilmnenud kahe pettusekahtluse juhtumiga on seotud piirkonna arendusjuht.

Jents ütles Postimehele, et on ühenduses olnud erakonna peasekretäri ja maakonnaorganisatsiooni arendusjuhiga, kes on kutsutud Tallinna. Peasekretär Martin Kukk on juba kinnitanud, et juhtumeid kontrollitakse põhjalikult ning ka sisevalimispettusi uuriv töörühm on valmis vajadusel kogunema.

«Mingid rikkumised on olemas, see on mul täiesti teada. Aga mulle tuli see küll kah väga ebameeldiva üllatusena,» ütles Jents.

Küsimusele, kas uute juhtumitega on taas seotud maakonna arendusjuht, vastas Jents, et praeguse informatsiooni kohaselt küll. «Kellelgi teisel mingeid rikkumisi selles osas… maakonnajuht ju otseselt valimiste või hääletustega ei tegele,» lausus ta.

Jents möönis, et juhatuse valimistel tegi talle muret madal valimisaktiivsus, mistõttu kutsus ta erakonna liikmeid maakondlikus meililistis valimistel osalema ning vestles sel teemal ka arendusjuhiga. «Kirjutasin meililisti, kutsusin hääletama, aga loomulikult ma arendusjuhi käest küsisin aeg-ajalt, et valimisaktiivsus oli madal. Arendusjuht lubas helistada inimestele ja kutsuda neid üles valima,» rääkis ta.

Jentsi sõnul oli palju kandidaate, kes palusid tema toetussõnu, ning kokku käis maakonna meililistist läbi rohkem kui pool kõigist 21 kandidaadist. «Paljude kohta ma ütlesin häid sõnu ja ütlesin, et toetage ka neid, toetage ka neid, aga peaasi, et minge ikka valima, et see on ka halb, kui väga madal valimisaktiivsus on. Need meilid on mul ka kõik alles,» ütles ta.

Jents kinnitas, et pole ise pettusejuhtumitega seotud. «Selle peale ma küll ei ole tulnud, ei ole ka nagu põhjust,» lausus ta, lisades, et juhatusse pääsemine polnud talle elu ja surma küsimus.

Ta avaldas lootust, et erakond selgitab juhtunu täpsed asjaolud välja võimalikult kiiresti. «Tahaks kindlasti selgeks saada, sest meil on suur ja tore organisatsioon – väga halb tunne on. Ei ole nagu põhjust, miks siin peaks mingeid reegleid rikkuma,» ütles Jents.

Reformierakonna Viljandimaa arendusjuht Ott Kukk lubas oma kommentaari saata meili teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles