Naine oli enese teadmata aastaid Reformierakonnas

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna maskott.
Reformierakonna maskott. Foto: www.reforminoored.ee

Naine, kes mitu aastat tagasi Reformierakonna korraldatud nägemiskontrolli-kampaania võrku langes, sattus vastu enda tahtmist ka partei liikmeks.

Kui Reformierakonna hääletusskandaal tuure kogus, sai Maire (kelle nimi on anonüümsussoovi tõttu muudetud) teada, et partei on oma silmabussi-kampaania käigus inimesi erakonda värvanud. Siis tuligi talle meelde, et 2009. aastal, enne kohalikke valimisi käis temagi Vokas Reformierakonna silmakontrollis, kirjutab Põhjarannik.

«Seal selgus, et tegelikult mingit nägemiskontrolli polnudki, ainult silmarõhku mõõdeti,» rääkis Maire.

Ent suurema osa «nägemiskontrollist» võttis enda alla hoopis ilmavaate korrigeerimine: «Noored tüdrukud olid seal, kes hakkasid sellist ilusat juttu ajama, et mida kõike Reformierakond noorte, perede jne heaks teeb,» rääkis ta.

Aidma: «Siin võib olla selline sõna-sõna vastu olukord.»

Naine meenutab, et kui talt küsiti, kas ta ei tahaks astuda Reformierakonna liikmeks, vastas ta, et kuigi tema tütar on Reformierakonna noorteorganisatsioonis, tema parteisse astuda küll ei taha.

Ent kui eelmisel nädalal Reformierakonna nimi puhkenud häältevõltsimisskandaali tõttu ajalehtede esikülgedel seisis, uuris naine huvi pärast partei kodulehelt liikmete nimekirja ning avastas sealt enda nime.

«Ma ei tea, kuidas ma sinna sattusin, ma ei kirjutanud mingit avaldust ega andnud nõusolekut Reformierakonda astumiseks,» rääkis Maire, kes ei tea nüüd, mida ta tegema peaks, et erakonna nimekirjast välja saada. «Ma ei taha, et nad saadaksid mulle elektronpostile igasugust pahna ning seda enda kataloogi,» lisas ta, et kuigi ta on aastaid saanud Reformierakonnalt igasugu reklaammaterjali ning ühel korral kutsuti isegi partei jõulupeole (tasulisele), oli Reformierakonda kuulumine talle ehmatav. Erakonda kuulumisele vaatamata pole Mairelt nende aastate jooksul kordagi ka liikmemaksu keegi küsinud.

Aidma: võidi eksida 

Reformierakonna Ida-Virumaa maakonnaorganisatsiooni juht Rein Aidma ütles, et ta ei välista, et Maire sattus eksikombel enese teadmata erakonna nimekirja. Ta rääkis, et kui Reformierakonna silmabuss 2009. aastal ringi liikus, käis seal väga palju inimesi ning eksimusi võis ette tulla. «Kes tagantjärele enam seda kindlaks teha saab, siin võib olla selline sõna-sõna vastu olukord,» lausus Aidma vastuseks küsimusele, miks naine erakonna liikmeks arvati, kuigi ta enda sõnul ütles kindla «ei» ettepanekule parteisse astuda.

«Kui see nii on, siis see on lihtsalt meie noorte üleliigne tormakus, nii ei tohi inimestega teha. Kuid ma ei pea seda kuritegelikuks,» sõnas Aidma.

Tema sõnul ei pea Maire vastu enese tahet Reformierakonnas olema ning ta pääseb sealt, kui kirjutab erakonnale avalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles