Välisministeerium soovitab enne välisreisile minemist endast teada anda

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles de Gaulle´i lennujaam Pariisis.
Charles de Gaulle´i lennujaam Pariisis. Foto: Reuters / Scanpix

Välisministeeriumi teatel võttis Atlandi ookeani kohal kaduma läinud lennukis viibinud Eesti kodaniku omaste välja selgitamine ja nendega ühenduse saamine kaua aega, sest sellise nimega inimesi on Eestis väga palju.

Seetõttu soovitab välisministeerium end välisreiside eel ministeeriumis registreerida, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Kui me vaatame ka viimase aasta sündmusi laiemalt, siis näiteks Gruusia sõja eest evakueerimine, terrorirünnakud Indias... Alati on palju küsimärke ka siin Eestis, kus inimesed teavad, et nende keegi lähedane võib olla seal piirkonnas, aga täpselt ka ei tea, siis selleks, et näiteks abi anda, oleks muidugi väga hea, kui välisministeeriumil oleks see teave olemas,» rääkis välisminister Urmas Paet.

Välisministeerium võttis ühendust lennukis olnud noore mehe emaga, kes aga ei soovinud, et tema poja nimi avalikustataks.

Atlandi ookeani kohal Brasiiliast Prantsusmaale lennanud Airbusi pardal olnud Eesti kodanik oli Lõuna-Ameerikas puhkusereisil. 26-aastane mees elas ja töötas juba mõnda aega Prantsusmaal, kuhu ta oli tagasiteel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles