Ruhnu kooli lõpetasid tänavu üks laps ja üks direktor

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu koolimaja.
Ruhnu koolimaja. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Ruhnu kooli juures oli laupäeva pärastlõunal siginat-saginat palju ja vana koolimaja väike talutoa-sarnane saal rahvast täis: ka sel aastal oli Ruhnu koolil oma lõpetaja, Elen Mägi.

Sellal kui sügisest ameti maha panev direktor Ants Pirso kõnet pidas, istus Elen üksipäini saali ees ja elas sõnavõtule silmnähtavalt kaasa, kirjutab Saarte Hääl. Direktor rääkis, et Elen on viimase aasta jooksul palju muutunud – sõnaahtrast kõhklevast plikakesest kooli vanimaks õpilaseks, kes on juba ka teistele eeskujuks.

Seejärel pidas kunagi nii arglik Elen ise väikese kõne – iseloomustas ja tunnustas oma õpetajaid ja tunnistas, et on neilt mõndagi õppinud: loodusainete ja muusikaõpetajalt Kristelilt humoorikust, keeleõpetaja Kadrilt head maitset jne.

Pärast muusikaõpetaja Kristeli juhendatud südamlikku muusikalist vahepala astus ette kogu kooli personal ja keeleõpetaja Kadri rääkis hoopis Antsust, kel tänavu suvel lõpeb samuti viimane kooliaasta.

Ants on juba mitu aastat ähvardanud pensile minna, aga siis ikka kooli jäänud – õpetajate kergenduseks, sest Ants hoiab neid väga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles