Galerii: Saaremaal tehti korda Leedri küla tuulik

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lümanda vallas Leedri külas avati restaureeritud Anetsi tuulik.

Tuulik sai väliselt korda tänu kohaliku külarahva initsiatiivile, kokku läksid tööd maksma suurusjärgus 30 000 eurot, millest suurem osa saadi Euroopa Liidu maaelu edendamise algatusprogrammi LEADER kaudu, aga väga suur roll jäi ka külale endale, vahendab ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Lümanda vallavanem, Leedri küla elanik Jaanika Tiitson rääkis, et ära tehti üle 300 tunni talgutööd ning taludest koguti korjanduskarbiga peaaegu 1000 eurot.

Päris jahvatamisvalmis tuulikut seekord siiski ei saadud, kuna vanast tuulikust üritati säilitada nii palju kui vähegi võimalik, mistõttu ka sisseseade on selline, mis olemas oli, ja ka sellises olukorras, mis olemas oli, ütles vallavanem Tiitson.

«Aga kahjuks mardikad on oma töö teinud ja see mehhanism enam ringikäimist ei kannata,» selgitas Anetsi tuuliku taastamise projektijuht Tõnu Sepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles