Mees maksis maasikaoksjonil viie kilo maasikate eest 50 eurot

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülemiste keskuse parklas toimuval kaheksandal maasikafestivalil söödi suurt maasikatorti, toimus magusaima maasika valimine ning pandi kilode viisi maasikaid oksjonile. Üks mees ei pidanud paljuks maksta viie kilo maasikate eest 50 eurot.

Tänavune maasikafestival algas laupäeval kell 9, kuid ametlik maasikafestivali avamine oli kell 12 koos suure maasikatordi ühise söömisega. Lisaks selgus festivali maitsvaim maasikas – eelmisel aastal alguse saanud traditsiooniga selgitati välja selle hooaja magusaima maasika kasvataja.

Esimese koha pälvis Laastu talu sordiga Polka, teiseks jäi Helme maasikakasvatus ja kolmandaks Marjamaa talu sordiga Sonata.

Võitja pani oksjonile  viis kilo maasikaid, mille alghind oli 1 sent. Kui hind oli kerkinud juba 18-19 euro juurde, pakkus üks meesterahvas 50 eurot. Keegi temast üle pakkuda ei soovinud, sest sama talu maasikate kilohind oli kohe sealsamas müügiletis 4 eurot.

1-sendise alghinnaga oksjonid toimuvad mõlemal päeval. Üldiselt jäid maasikate hinnad 2,5-5 euro vahele ning võimalus oli osta ka teisi marju. Müügil oli ka värske mesi.

Festival on Tallinnas avatud laupäeval 9-18 ja pühapäeval kell 9-16 ning on kõigile tasuta.

Järgmisel nädalal toimub maasikafestival Rakveres Põhjakeskuse parklas ning on avatud 13. juulil kell 9-18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles