Turvameest rünnanud Poola vutifännid said Eestisse sissesõidukeelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola lipp.
Poola lipp. Foto: SCANPIX

Möödunud nädala lõpus Tallinna kesklinnas meelelahutusasutuses turvameest rünnanud Poola vutifännid said erineva pikkusega sissesõidukeelud Eestisse.

Kinnipeetud vägivallatsejatest üks oli alaealine ning temale kehtestas politsei- ja piirivalveamet üheaastase Eestisse sissesõidu keelu, ühtlasi võeti ta väärteokorras vastutusele alaealisena alkoholi tarvitamise eest. Neljale täiskasvanud mehele kehtestas politsei nelja-aastase Eestisse sissesõidukeelu. Turvameest löönud mehe suhtes alustati kriminaalmenetlust kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel.

Eestis sporditurvalisust koordineeriva politseiametniku Margus Kotteri sõnul on tegemist näitega sellest, kuidas ka peale mängu ning teises riigis toime pandud korrarikkumised jalgpallifänni edasist käekäiku tõsiselt mõjutavad.

«Neil inimestel pole lähima viie aasta jooksul võimalik Eestisse ka turismireisile tulla, samuti võivad neid oodata Poola Jalgpaliidu piirangud koduriigis mängude jälgimisel,» selgitas Kotter BNSile.

Tema sõnul toimis Poola fännide osas eelnevalt hea infovahetus Soome ja Poola politseiga. Mängu ajal olid Poola fännid staadionil turvatöötajatega konflikti sattunud ning Soome politsei pani mehed bussidesse, eskortis nad otse sadamasse ning andis fännide Eesti kaudu koju suundumisest teada ka Eesti politseile. Poola teavitas Balti riike ka eelnevalt nende fännide liikumisest läbi Eesti, Läti ja Leedu.

19. juuli öösel kell 1.37 sai G4Si juhtimiskeskus paanikahäire Tallinna vanalinnas asuvast meelelahutusasutusest. Minutiga kohale saabunud patrullekipaaži turvatöötajad selgitasid välja, et ligi 10-liikmeline poola rahvusest meeste seltskond ründas neid korrale kutsuma tulnud klubi turvatöötajat. Kannatanu sai vigastusi näo piirkonda, kuid arstiabi ta ei vajanud ning kiirabi kohalekutsumist ei soovinud.

Ööklubi turvatöötaja sõnul lahkusid vägivallatsenud mehed Väike-Karja tänava kaudu Vabaduse väljaku suunas. G4Si ekipaažid asusid otsima kirjeldusele vastavaid isikuid ning Müürivahe ja Väike-Karja ristmikul märkasidki neid. Nähes patrullekipaaži autot põgenesid ründajad joostes Solarise kaubanduskeskuse poole, kuid põgenema nad siiski ei pääsenud.

Turvatöötajad pidasid kaks meest kaubamaja juures kinni, veel kolm isikut aga Laikmaa tänava ja Gonsiori ristmikul. Kinnipidamisel osutasid agressiivselt meelestatud mehed tugevat füüsilist vastupanu ning turvatöötajad olid sunnitud kasutama pipragaasi ning käeraudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles