Abita jäänud patsient: kirurg kiskus andurid küljest ja käskis minema minna

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Ida-Tallinna keskhaigla ajas uuringute järjekorra segamini ja südamehaigel patsiendil tuli operatsioonilaualt lahkuda, kirjutab Õhtuleht.

49-aastast Markot (nimi muudetud) tabas möödunud aastal Soomes viibides infarkt, olles saanud erakorralist arstiabi tuli ta ravi jätkamiseks tagasi kodumaale.

Pärast mitmeid raskusi arstiaja saamisel õnnestus tal panna end kirja sondeerimisele 10. juuniks Ida-Tallinna keskhaiglas, kuid et Markol oli tol päeval palavik, lükati aeg edasi 26. juunile, millejärel lükkus protseduur haigekassa vahendite lõppemise tõttu 8. juulile.

Kui Marko lõpuks operatsioonilauale jõudis selgus, et enne operatsiooni ettenähtud koormustestid on tegemata ning operatsioon tuli ära jätta.

Ida-Tallinna keskhaigla kvaliteedijuht Kelli Podošvilevi sõnul tuli uuringute aegu ümber tõsta ja kahetsusväärselt läks nende järjekord segamini, uuringute tegemiseks oleks patsient pidanud veetma haiglas kaks päeva, kuid ta lahkus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles