Lääne-Viru reformierakondlaste uueks juhiks valiti Hanno Pevkur

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Heiki Rebane / BNS

Reformierakonna Lääne-Viru maakonnaorganisatsiooni juhatus kogunes täna õhtul, et valida piirkonnale uus juht, kes asub organisatsiooni etteotsa juunis parteist välja heidetud Kristiina Ojulandi asemel. Üksmeelselt osutus valituks justiitsminister Hanno Pevkur.

«Me oleme väga rahul,» ütles Lääne-Viru maakonnaorganisatsiooni juhatusse kuuluv Leo Aadel Postimehele. «Ettepanek tehti ainult ühe kandidaadi osas ja hääletustulemus oli üksmeelne.»

Reformierakonna juhatus heitis juuni algul parteist välja aastaid Lääne-Viru maakonnaorganisatsiooni juhtinud eurosaadik Kristiina Ojulandi, kes aukohtu hinnangul organiseeris petuskeemi Lääne-Virumaal. Sisevalimistel häältega manipuleerimise üles tunnistanud Lääne-Viru arendusjuht Taimi Samblik astus parteist välja omal soovil vahetult enne juhatuse kogunemist.

Partei sisevalimispettusi uurinud töörühm tuvastas kokku 39 hääletuspettuse juhtumit Lääne-Viru, 24 Viljandi ja kaheksa Võru maakonnas. Erakonnast astusid pettuste tõttu välja ka häältega manipuleerimise üles tunnistanud Võrumaa ja Viljandimaa arendusjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles