Algas vastuvõtt kolme ülikooli ja sõjakooli

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgemas sõjakoolis algas täna vastuvõtt.
Kõrgemas sõjakoolis algas täna vastuvõtt. Foto: Sille Annuk.

Alates tänasest võtavad uusi üliõpilasi vastu Tallinna Tehnikaülikool, maaülikool, kunstiakadeemia ja kõrgem sõjakool.

Tallinna Tehnikaülikoolis (TTÜ) saab elektrooniliselt sisseastumise infosüsteemi SAIS kaudu avaldusi esitada ööpäevaringselt kuni 9. juulini kella 15ni riigieelarvelisele ehk tasuta õppekohtadele ja kuni 12. augustini kella 15ni riigieelarvevälistele ehk tasulistele õppekohtadele. Magistri- ja doktoriõppesse algab vastuvõtt 1. juulil.

TTÜ ootab üliõpilasi 96 erinevale õppekavale bakalaureuse-, inseneri- ja
rakenduskõrgharidusõppesse. Sel aastal saab tehnikaülikooli kandideerimisel esitada paralleelselt kolm avaldust - kahele tasuta ja ühele tasulisele õppekohale.

Riigieelarvelistele õppekohtadele võtab TTÜ sel aastal vastu 2134 üliõpilast, neist 1360 bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppesse, 712 magistriõppesse ja 62 doktoriõppesse.

Varasematel aastatel on olnud suurim konkurss TTÜ ehituse, majanduse ja
infotehnoloogia erialadel.

Täna algab ka Eesti Maaülikoolis 9. juulini kestev vastuvõtt bakalaureuse-, loomaarsti-, ehitusinseneri- ja rakenduskõrgharidusõppesse. Tasulistele õppekohtadele kestab vastuvõtt 23. juulini. Magistriõppe dokumente saab tuua juba alates 8. juunist, doktorantuuri astujad saavad avalduse esitada alates esmaspäevast.

Kunstiakadeemia võtab uusi üliõpilasi vastu tänasest laupäevani. Tööde esitamine erialakomisjonidele ja vestlused kestavad 29. juunist 1. juulini. Vestluse edukalt läbinud pääsevad siseastumiseksamitele.

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgemas sõjakoolis kestab dokumentide vastuvõtt tänasest kuni 10. juulini. Sisseastumiskatsed toimuvad 20.- 24.juulini.

Tänavu on sõjakooli võimalik kandideerida ka pärast keskkooli enne ajateenistuse läbimist, kuid immatrikuleerimiseks peab selle siiski läbi tegema. Kandidaat peab pöörduma kaitseressursside ametisse, kellega koostöös kutsutakse ta ajateenistusse. Praeguseks on oma soovist sooritada sisseastumiskatsed enne ajateenistust kaitseressursside ametile teada andnud ligi 60 noort.

Homsest avaneb ka Tallinna Ülikooli elektrooniline vastuvõtt bakalureuse-, magistri- ja doktoriõppesse. Ise on võimalik pabereid vastuvõtulauda tuua 1.-6. juulini.

Tartu Ülikoolis saab õppekavadele, kus sisseastumiseksami sooritamine pole nõutud, SAISi vahendusel avaldusi esitama hakata 29. juunist ning õppekavadele, kus toimuvad sisseastumiseksamid, alates 13. juulist. Isiklikult saab avaldusi ja dokumente esitada Tartu Ülikooli peahoones ning kolledžites kohapeal alates 20. juulist. Avalduste vastuvõtt lõpeb 24. juulil. Sisseastumiseksamitele registreerimine lõpeb homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles