Kapo eelmisest peadirektorist saab peaministri lähikondlane

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapo eelmine peadirektor Raivo Aeg.
Kapo eelmine peadirektor Raivo Aeg. Foto: Toomas Huik

Postimehe koostatud ülevaade kaitsepolitsei endiste töötajate hilisemast karjäärist näitab, et kapo kogemus paneb aluse edukale teenistusele riigi või erasektoris, kapo eelmist peadirektorit Raivo Aegi ootab näiteks ees vääriline ametikoht riigikantseleis.

Mis ametikoht Raivo Aegi täpselt peaministri meeskonnas ootab, on praegu selgusetu. Esialgu pakuti Aegile ametit riigikantselei julgeoleku ja riigikaitse koordinatsioonibüroos Andreas Anvelti (Aegi endine alluv politseiteenistuse ajast) alluvuses, ent praeguseks on sellest pakkumisest kaugemale jõutud.

Väidetavalt on peaminister Andrus Ansip teinud Aegile ettepanekuid mitme võimaliku ametikoha asjus. Milline Aegi täpne amet olema saab, peaks selguma lähiajal, sest Aegi puhkus lõpeb novembris. Kindel on, et tema ametikoht seondub mehe senise töökogemusega julgeolekuvaldkonnas. Seda teadis Aeg väidetavalt juba siis, kui ta juunis kapost lahkus.

Aeg ise jäi eelmisel nädalal oma uuest võimalikust ametist Postimehega rääkides viisakalt napisõnaliseks. Ta mainis, et seni kuni ta pole töölepingut allkirjastanud, polevat avalikkuse jaoks mingeid uudiseid. «Aga jah, lihtsalt politseipensionile istuma jääda ma tõesti ei kavatse,» välistas Aeg võimaluse, mida mitmed ekskolleegid kapost juba aastaid kasutavad.

Millistele ametikohtadele on endised kõrged kaitsepolitseitöötajad avalikus sektoris või erasfääris jõudnud, loe edasi Postimehe paberlehest või Postimees Plussist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles