Päästekomandosid Valga- ja Saaremaal ähvardab sulgemine

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Uwe Gnadenteich

Riigikogus teise negatiivse lisaeelarvega heaks kiidetud rahakärped ähvardavad kaasa tuua päästjate seas koondamislaine ning viia sulgemiseni päästekomandosid Valga- ja Saaremaal.

Kuna riigil raha napib ning ametiühing ja siseministeerium palgakärbete osas üksmeelele ei jõudnud, võidakse 1. augustist Valga päästekomandost koondada 10 inimest ja Puka komando üldse sulgeda, kirjutas Valgamalane.

Kindlat otsust võimalike koondamiste osas päästeameti pressiesindaja Reimo Raja kinnitusel veel vastu võetud ei ole. «Neljapäeval kokkuleppele ei jõutud ning läbirääkimised Riigi- ja Omavalitsusasutuste Töötajate Ametiühingute Liiduga (ROTAL) jätkuvad esmaspäeval,» lisas ta.

Valgamaa päästeosakonna juhataja Alar Roop kinnitas, et ühe variandina on välja käidud kümne inimese koondamine Valga päästekomandost ning Puka komando sulgemine. Tõrva komando jääks alles, sinna aga tuleks mehi hoopis juurde.

Kui riigi- ja omavalitsusasutuste töötajate ametiühingute liit ning siseministeerium esmaspäeval kokkuleppele ei jõua, ähvardab Saaremaad taas kord Leisi komando sulgemine, mis möödunud sügisel ära hoida suudeti, kirjutas ajaleht Oma Saar.

«Eelarvest on raha juba ära võetud, asutustel on kärbe juba tehtud,» ütles Lääne-Eesti päästekeskuse direktor Ivar Kaldasaun päästekeskuste hetkeseisust rääkides. See tähendab, et edasise tegevuse jätkamiseks seisab päästeteenistus olukorra ees, kus tuleb valida, kas kärpida kõigi päästeteenistuse töötajate palku 8 protsenti või sulgeda mõned komandod.

Tegemist ei ole ainult Saaremaa, vaid üle-eestilise probleemiga. Kaldasaun rääkis, et komandodest, mis läheksid sulgemisele, kui ametiühing ei lepi päästeteenistuse töötajate palkade 8-protsendilise vähendamisega, on koostatud ülevabariigiline nimekiri. Tööta jääks ligi 200 päästetöötajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles