Õppelaev Aurelia pannakse enampakkumisele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Orissaare vallavalitsus paneb septembris enampakkumisele Orissaare gümnaasiumi mereklassi kunagise õppelaeva Aurelia, mida vahepeal plaaniti ka vanarauaks müüa.

Orissaare vallavanem Aarne Põlluäär ütles, et kuna mitu inimest on laeva omandamise vastu huvi ilmutanud, siis tekkis mõte üritada laevale, enne kui see vanarauaks müüa, siiski ehk uus omanik leida, kirjutab Saarte Hääl.

5. juulil võttis Orissaare vallavalitsus vastu küll otsuse müüa Aurelia vanarauaks, kuid juuli keskel tegi Orissaare vallavolikogu paadiehitajast liige Mark Muru ettepaneku panna Aurelia 3000-eurose alghinnaga enampakkumisele. «3000 eurot on selline hind, mida on rohkem, kui saaks vanaraua eest, samas ei tee see ka sellisele inimesele liiga, kes tast laeva tahaks teha,» selgitas Muru.

Aurelia vanarauaks müümise pealt teeniks vald hinnanguliselt 500 eurot. «Kui palju vanarauda sealt puulaevast siis ikka saab, palju neid naelu sealt tuleb,» ütles Mark Muru, kelle sõnul on laeva põhilised metallosad mootor, pronksist vint ja roostevaba võll. «Kui laevale õnnestub uus elu kinkida, siis eelistame ikka seda, ja kui ei õnnestu, siis kuulub lammutamisele, midagi teha pole,» lisas ta.

Ehkki läbikulunud kerega Aurelial on n-ö küür seljas, on puulaevahuvilised Eestis taastanud ka hullemas seisukorras vanu puualuseid, märkis Muru, kelle sõnul puhub korralik meistrimees ka Aureliale uue elu sisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles