Treiel: Saaremaa liini laevade müük riigile oleks üks võimalus

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel
Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel Foto: Mihkel Maripuu

Saaremaa Laevakompanii tütarfirma Väinamere Liinid OÜ juhataja Urmas Treiel ütles ajalehele Saarte Hääl, et riigil pole täit ettekujutust, kuidas laevaliiklust Väinamerel korraldada, ettevõtte kahjum aga süveneb ja selline olukord ei ole jätkusuutlik.

Riik peaks maksma ettevõttele ainuüksi laevaliikluse kvaliteedi parandamise arvelt lisaraha, leidis ta.

«Meie esitasime oma nägemuse, tõime uued laevad ja nüüd oleme omadega hädas. Riik ei tee omalt poolt midagi selleks, et need laevad ka siia jääksid.»

Ta vastas küsimusele, kas riik olemasolevaid laevu ära osta pole tahtnud, et kindlasti oleks see üks võimalus, aga seni pole talle teadaolevalt sellist veel pakkumist tehtud.

Treieli sõnul on riigikogu poolt eraldatud 600 00 eurot parvlaevaliikluse kvaliteedi parandamiseks on ühekordne toetus ja mõeldud ka Hiiumaa liinile. «Kui järgmisel aastal seda ei eraldata, võib meie kolme aasta töö ka seal kergesti tuulde lennata.»

Ta märkis, et pärast 2016, aastat, mil lõppeb praegune leping riigiga, on ettevõte valmis jätkama. «Kuid kindlast on vaja ühisosa ministeeriumiga.»

Intervjuu käigus rõhutas ta vajadust kolmanda uue laeva järele Saaremaa liinil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles