Vangi mõistetud loomapiinaja otsis riigikohtust abi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos Bämbiga viidi Viljandi varjupaika ka tema kutsikas.
Koos Bämbiga viidi Viljandi varjupaika ka tema kutsikas. Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Harjumaa talumees Fridel Vilbiksi, kes käskis oma sulasel koer kirvega maha lüüa, otsis abi riigikohtust.

Fridel Vibiks esitas riigikohtule kassatsioonikaebuse juuni lõpus, kuid eelmisel nädala lõpus otsustas kõrge kohus selle taotluse tagastada.

Selle aasta jaanuaris mõistis Harju maakohus 57-aastase Fridel Vilbiksi ja 49-aastase Aleksander Brjantsevi süüdi looma tapmises eriti julmal viisil ning karistas neid pooleaastase vangistusega.

Kuna tegu oli lühimenetlusega, siis vähendati meeste karistust 1/3 võrra ning neil tuleb ära kanda neljakuuline vangistus. Kohe pidid mehed vangis veetma ühe kuu ning ülejäänud karistust ei pöörata täitmisele, kui nad ei pane katseajal toime uut kuritegu.

Taluperemees jäi neljaks aastaks ka ilma koerapidamisõigusest. Lisaks mõisteti mõlemalt mehelt välja sunniraha 6 525 krooni ja 1587 krooni menetluskulusid.

Eelmise aasta augusti keskel andis ühe Harjumaal asuva talu peremees Fridel Vilbiks korralduse sulasele Aleksander Brjantsevile tappa talu koer, kuna loom oli muutunud üleliigseks.

Brjantsev sidus koera nööriga kuuri seina külge kinni ning hakkas seejärel koeral kirvega pead otsast maha raiuma.

Tapmist ei õnnestunud lõpule viia, kuna korduvad koera kaela tabanud kirvehoobid lõhkusid nööri, haavatud koer rabeles lahti ja jooksis minema.

Sulast süüdistati koera tapmises, põhjustades nii koerale füüsilist valu ja kannatusi.
Taluperemees jäi süüdi selles, et kihutas looma tapma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles