Keila haigla muutub PERHi kliinikuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila haigla hoone
Keila haigla hoone Foto: Peeter Langovits

Alates 1. augustist reorganiseeritakse Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) Keila haigla järel- ja hooldusravikliinikuks.


«Kuna tervishoiuteenuste lepingumahu kasvu sellel aastal ega ka järgnevatel perioodidel ei saa prognoosida, siis pidasid PERHi nõukogu ja juhatus otstarbekaks teha Keila haigla töös ümberkorraldusi, millega kohandataks sealne töö praeguse aja võimalustele,» teatas haigla.

Kuna PERHi ülesanne on eelkõige piirkondliku haigla funktsioonide täitmine, siis püüab haigla lepingumahuga esmajärjekorras tagada kõrgema etapi arstiabi pakkumise Mustamäe, Hiiu ja Seewaldi korpustes.

Senini moodustasid Keila haigla erakorralise meditsiini osakond, hooldusravi osakond, kirurgiaosakond, psühhogeriaatria osakond, sisehaiguste osakond, polikliinik ja haldusosakond.

Ümberkorralduste tulemusena tekib PERHi koosseisu senise Keila haigla asemele uus struktuuriüksus, mille eesmärk on järel- ja hooldusravi teenuste osutamine eelkõige regionaalhaigla poolt suunatud patsientidele.

Haigla kinnitusel aitab muudatus muuhulgas kokku hoida juhtimiskulusid, kuna juhtimisskeem lihtsustub ja seda kohandatakse vastavalt töömahu vähenemisele.

Järel- ja hooldusravi kliiniku koosseisu hakkavad kuuluma järelravi keskus, hooldusravi keskus ja haldustalitus.

Uues kliinikus jätkatakse tööd 165 voodikohaga, mis on 60 voodikoha võrra vähem kui senini.

Olemasolevat tervishoiuteenuste lepingu mahtu ja regionaalhaigla vajadusi arvestades jätkatakse uues kliinikus hooldusravi osutamist 70 kohaga hooldusravi keskuses ning kirurgiaosakonna, sisehaiguste osakonna ja psühhogeriaatria osakonna baasil moodustatud 95 voodikohaga järelravi osakonnas.

Ümberkorraldused toovad kaasa ka muudatused töötajate arvus. Töömahu vähenemise tõttu tuleb lisaks juulis koondatutele tööleping augustis lõpetada veel 26 tervishoiutöötajaga (ühe arsti, 12 õe ja 13 hooldajaga). Töötajate koondamine on kooskõlastatud PERHi ametiühingute esindajatega.

Alates 1. augustist ei osutata uues kliinikus enam erakorralist arstiabi, samas jätkab Harju kiirabi piirkonna elanike teenindamist. Jätkub ka ambulatoorne eriarstide vastuvõtt.

PERHi nõukogu arutas Keila haiglaga seonduvat 18. juunil. Konkreetse rakendusplaani kinnitas haigla juhatus reedel.

PERH meenutas, et võttis kahjumiga töötava riigiasutuse Keila haigla üle 2003. aastal. Keila haigla tegevuse tulemuseks on olnud suur tegevuskahjum, mida on sunnitud hetkel doteerima regionaalhaigla. Probleem seisneb selles, et tegevuste maht ei ole piisav, koormamaks kogu haigla hoonet. Haiglahoone vajab ka põhjalikku rekonstrueerimist, milleks hetkel aga PERHil võimekus puudub.

Keila haigla tulevikuga seotud küsimusi on arutatud pikalt. Näiteks 2008. aasta suvel andis valitsus PERHile volitused Keila haigla baasil regionaalhaigla tütarettevõtte AS Keila Ravikeskus moodustamiseks ning selle võõrandamiseks strateegilisele investorile.

Haigla hakkas strateegilist investorit otsima sügisel, kuid ei suutnud seda majanduslanguse tingimustes leida ning seega tunnistati Keila haiglale investori leidmiseks välja kuulutatud konkurss ebaõnnestunuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles