Rahahädas Tadžikistani ajakirjandus palub valitsuselt abi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tadžiki külamehed.
Tadžiki külamehed. Foto: Reuters / Scanpix

Finantskriis sundis Tadžikistani trükimeediat ja elektroonilist ajakirjandust valitsuselt abi otsima.


«Tadžikistani massiteabevahendid on riigi majanduse ja ühiskonna lahutamatu osana sattunud üleilmse finantskriisi mõjul äärmiselt raskesse seisu,» on öeldud avalikus pöördumises valitsusele, millele kirjutasid alla 40 väljaande juhid.

Nende sõnul on enam kui 90 protsendil ajakirjandusväljaannetest tulud järsult vähenenud.

Tadžikistani majandus on sattunud tõsistesse raskustesse riigi peamiste ekspordiartiklite - alumiiniumi ja puuvilla - maailmaturuhindade languse tõttu. Majanduslanguse veel üheks põhjuseks on välismaale rännanud töömigrantide rahaülekannete kokkukuivamine.

«Ostunõudluse vähenemise tõttu on tiraažid kahanenud 30-40 protsenti, samal ajal on teenused ja kulumaterjalid kallinenud. Reklaami ja tasuliste kuulutuste maht on vähenenud 70 protsenti,» nendivad meediakanalite juhid.

Nad soovitavad kasutada teiste riikide kogemust, kus on ajakirjandusturu ergutamiseks kehtestatud mitmeid maksusoodustusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles