Kiiruskaamerad mootorrataste kihutamist ei fikseeri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Tallinna-Tartu maanteel.
Kiiruskaamera Tallinna-Tartu maanteel. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja.

Tallinna-Tartu maanteele paigaldatavad kiiruskaamerad ei suuda fikseerida kiirust ületavaid mootorrattaid, sest teevad automaatse foto vaid sõiduki eesosast.

Politseiameti pressiesindaja Tiia Sirelpuu kinnitas Postimees.ee'le, et maanteele paigaldatavad kiiruskaamerad pildistavad lubatust kiiremini liikuvaid sõidukeid eest, kuid mootorratastel on numbrimärk paigaldatud teadupoolest ainult taha.

Seega võivad kaamera eest läbi kihutavad mootorratturid jääda karistamata, samas kui vaid 6 km/h kiirust ülevad sõidukijuhid saavad suure tõenäosusega juba sügisest endale trahvikviitungi.

«Aga see ei tähenda, et mootorratturid kihutada tohiks, sest liikluspolitsei ei kao kuskile, ka hoolimata kiiruskaameratest,» hoiatas pressiesindaja.

Maanteeamet paigaldas esimese statsionaarse kiiruskaamera Tallinna-Tartu maantee 73. kilomeetrile, hiljemalt novembri lõpuks peaksid töökorda saama kõik 16 kiiruskaamerat, mis selle magistraali ohtlikematele teelõikutele pannakse. Kaamerad hakkavad fikseerima kiiruseületajaid ja suure tõenäosusega hakkavad trahvi saama kõik autojuhid, kes sõidavad lubatust kasvõi 6 km/h kiiremini.

Liiklusseaduse kohaselt toob iga piirkiirust ületav km/h kaasa hoiatustrahvi 50 krooni ehk 90 km/h alas tähendaks 96 km/h tunnis sõitmine 150-kroonist rahatrahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles